Bijscholing voor therapeuten

Kind in Beweging (KIB) en Gezin in Beweging (GIB): bijscholing voor alle kindertherapeuten en gezinstherapeuten die graag meer willen DOEN met beweging, het lichaam, interactie en creativiteit met kinderen en gezinnen.

Leer nu alle inspirerende ervaringsgerichte interventies en werkvormen die direct toepasbaar zijn in de praktijk!

Bijscholing voor therapeuten

Kind In Beweging (KIB)

Deze praktijkgerichte methode leert jou als therapeut om vol vertrouwen met kinderen te werken door te bewegen en creatief bezig te zijn. Door te DOEN in plaats van alleen te praten.

 

De beste connectie met kinderen leg je immers door met hen bezig te zijn op een manier waarop zij zich het beste kunnen uiten. Creatieve opdrachten en spellen zijn geweldige manieren om hun vertrouwen te winnen en zich open te laten stellen. Terwijl jullie samen bezig zijn met een spel of actie heb jij de mooiste kans om dit jonge persoon te observeren en te leren kennen.

Dán kun jij als kindertherapeut écht luisteren naar de hulpvraag die een kind jou stelt!

 

Van theorie naar praktijk

 

Als kindertherapeut wil je niets liever dan ieder kind op zijn of haar unieke manier begrijpen en helpen. Je hebt al heel veel theoretische kennis en er is nog zoveel meer… maar wat doe je vervolgens met al die kennis? Hoe zet je dat effectief om in een creatieve werkvorm of interventie die de behandeling van het kind sterk ten goede komt?

Hoe ga je van de theorie naar de praktijk?

 

Bijscholing voor therapeuten die met kinderen werken

 

Het kost tijd, ontzettend veel tijd om alles uit de theorie te halen en dit om te zetten naar praktische opdrachten en activiteiten waar je als therapeut echt mee kunt werken.

 

Ik ken de frustratie uit eigen ervaring, want ik liep daar zelf jarenlang tegenaan. Daarom besloot ik al mijn kennis en ervaring in een bijscholing te vangen.

Voor jou, collega-therapeut! Zodat jij niet zolang hoeft te zoeken naar die ene perfecte interventie of werkvorm die je op dát moment nodig hebt.

 

De 5 modules in de bijscholing zijn sterk theoretisch onderbouwd wat helpt bij jouw eigen beeldvorming, bij de gesprekken met ouders en met eventueel andere zorgverleners.

Maar ze zijn vooral direct en heel effectief toepasbaar op allerlei situaties in je praktijk!

 

Ben jij ook toe aan nieuwe, creatieve en vooral super effectieve interventies voor je kinderpraktijk?

Voor wie is deze online training geschikt?

 

Deze online training is een must-have aanvulling aan het gereedschap voor:

Gezinstherapeuten, gedragswetenschappers, ambulante hulpverleners en andere professionals die met gezinnen werken!

“Wat ik super graag zou willen, is dat iedere professional
die met kinderen en gezinnen werkt ook effectief ervaringsgerichte
interventies kan toepassen. Ik denk dat dit een enorme verrijking is
voor alle kinderen en gezinnen!”

 

Bijscholing-voor-therapeuten

Gezin in Beweging (GIB)

Actieve en superleuke interventies en werkvormen die alle leden van het gezin een belangrijke plek geven in de behandeling en alle gezinsleden motiveert om aan de therapiesessie deel te nemen!

Van daaruit kan het herstel van verbindingen beginnen.

Wat een prachtige uitkomst!

 

Als gezinstherapeut weet je hoe moeilijk het kan zijn om iedereen in een gezin zich comfortabel en begrepen te laten voelen tijdens een therapiesessie.

Waar de ouders meestal liever hun woorden gebruiken om te communiceren, doen kinderen dat veel prettiger door in beweging te zijn. Door te DOEN in plaats van te praten!

 

Meer Doen en minder praten

 

Het vraagt om moed en uit je comfortzone durven gaan om lichaams- en ervaringsgericht te werken met gezinnen. Jij bent niet de enige therapeut die het spannend of ingewikkeld vindt om met gezinnen of partners te werken.  Misschien kies je er daarom liever voor te werken met het individu… terwijl je weet dat juist het systeem van het kind zo belangrijk is.

 

En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: dit is zo herkenbaar!

Daarom heb ik deze bijscholing voor jou gemaakt, zodat jij als gezinstherapeut ook vol vertrouwen ervarings- en lichaamsgericht leert werken met kinderen en gezinnen.

Ik leer je:

  • Wat belangrijk is bij ervarings- en lichaamsgericht werken.
  • Welke de meest voorkomende valkuilen zijn en hoe jij er niet instapt.
  • Welke aandachtspunten er zijn in het werken met gezinnen.

 

Wat jij als gezinstherapeut NU nodig hebt, is een overzichtelijke methode die jou leert hoe je ervaringsgericht beweging stimuleert en versterkt.

Dát is de GIB methode!

 

“Graag zou ik willen dat alle professionals die werken met kinderen en gezinnen ervaringsgerichte- en lichaamsgerichte tools tot hun beschikking hebben en kunnen inzetten zonder dat ze daar een 4-jarige opleiding of langer voor hoeven te volgen.”

 

Bijscholing voor gezinstherapeuten

 

In de Gezin In Beweging methode (GIB) leer ik je hoe jij als professional alle gezinsleden in beweging kunt brengen. Door te DOEN (bewegen, creatief bezig zijn, spelen) worden belangrijke inzichten opgedaan. Hierna kunnen échte veranderingen ontstaan.

Zowel in de zaal als in de thuissituatie; met deze methode help jij je gezinnen nog meer!

 

Van observatie tot behandeling: in deze bijscholing begeleid ik je stapsgewijs door de 4 modules om ervaringsgericht te leren werken met gezinnen.

In heldere bewoordingen en altijd in een praktische context help ik jou om in iedere situatie snel de juiste interventie te leren kiezen en toe te passen.

Daarbij zijn de ervaringsoefeningen uitgewerkt in beeld zodat jij precies begrijpt wat de oefening inhoudt.

 

Wil jij ook eindelijk vol vertrouwen gezinnen ervaringsgericht leren hun verbindingen te herstellen?

Voor wie is deze online training geschikt?

 

Deze online training is een must-have aanvulling aan het gereedschap voor:

Gezinstherapeuten, gedragswetenschappers, ambulante hulpverleners en andere professionals die met gezinnen werken!

Ervaringsgericht werken

Bijscholing in een online leeromgeving

De KIB en GIB bijscholing zijn online trainingen. Jij kunt je dus volledig op je eigen tempo en in je eigen tijd deze methodes aanleren.

In de modules vind je video’s, opdrachten, casussen uit de praktijk en voorbeelden van de uitvoering in de praktijk. Alle theorie van jaren studie compact samengebracht in een online bijscholing met bibliotheek die 4 maanden tot jouw beschikking blijft.

 

De theorie is makkelijk leesbaar (Jip en Janneke-taal): want jij hebt al genoeg droge theorie in je hoofd! Deze trainingen doe jij vol leesplezier en ik verzeker je dat je al tijdens het lezen 101 mogelijkheden ziet om de werkvormen NU toe te passen.

 

Na deze bijscholingen heb jij dus alles om jouw gereedschapskist van therapeutische kennis met handige, bruikbare gereedschappen verder te vullen!

Liever eerst meer weten over Manon?

Ik heb mijn verhaal en wat leuke weetjes voor je opgeschreven zodat je mij kunt leren kennen! 

Tipje van de sluier: mijn meest benoemde karaktereigenschappen zijn enthousiast, eigenzinnig en doorzettingsvermogen! Verrast?

Heb je vragen over de bijscholing?

Dan kun je mij mailen via: info@ervaringsgerichtwerken.nl