Ik werd al langere tijd geïnspireerd door de posts van Manon op linked in. Omdat ik geloof in de kracht van ervaringsgericht werken maak ik zo vaak als mogelijk daar gebruik van. En het is iedere keer spannend maar ook iedere keer waardevol, er ontstaat groei… magic happens. Ik vind de training een welkome aanvulling en inspiratie voor in mijn dagelijkse praktijk. Wat mij erg aanspreekt is de sterke doch toegankelijke theoretische onderbouwing en de vertaling daarvan naar de praktijk. De uitwerking daarvan in materialen voor ouders waardoor je meteen concrete tools in handen hebt. En in het bijzonder de werkvormen – deze zijn gevarieerd zowel in complexiteit als uitvoering waardoor er voldoende inspiratie geeft voor ieder denkbare situatie. Het resultaat is dat ik daardoor ervaringsgerichte vormen makkelijker en effectiever inzet. Heel erg bedankt Manon voor het delen van je expertise!

Ramona Meza

Systeemtherapeut, Interactie

Als psychomotorisch therapeut in de eerstelijnszorg werk ik veel met kinderen. Manon heeft mijn inziens een prachtige training ontwikkelt, die mij als professional nog meer handvatten biedt om in de zaal aan de slag te gaan.

Manon heeft in de training een passende balans gevonden tussen het overbrengen van theoretische kennis en werkvormen voor in de praktijk. De afwisseling van video’s, tekst en werkbladen zorgde er voor dat ik vol enthousiasme bleef bijleren; tot de laatste pagina!

Fijn om op deze manier nog meer verschillende werkvormen/activiteiten in mijn ‘PMT-rugzak’ te kunnen toevoegen.

Manon Eijbergen

Psychomotorisch Therapeut, werkzaam bij Fytac

Ik ben als kinder- en jeugdtherapeut steeds op zoek naar kennis, werkvormen en dan het liefst meteen toepasbaar.
Deze training had alles in zich. De theorie wordt duidelijk uitgelegd en visueel ondersteund. Daarnaast krijg je heel veel werkvormen, werkbladen en bladen ter verduidelijking van de theorie. Deze materialen zijn direct in te zetten in mijn werk. Ik vond het jammer dat de cursus was afgelopen en blijf je zeker volgen Manon!
Ik kan iedereen deze cursus aanraden, duidelijk en praktisch!
Hester Troost

Kinder- en jeugdtherapeut, Pauwwow kindercoaching

Voordat ik aan de training begon had ik al een aantal filmpjes van Manon gezien op facebook.
Ik vond dit duidelijke filmpjes met mooie afwisselende werkvormen. Hier wilde ik er wel meer van zien en dus heb ik de training besteld.

De training heeft een duidelijke opbouw.
Er worden verschillende behandelfases besproken en bij elke fase is een prima theoretische onderbouwing en goede werkvormen.
Ook leuk dat er ook werkvormen zijn die je met het hele gezin in de zaal kan doen of die je juist als huiswerk mee naar huis mee kan geven. Zo wordt er een mooie koppeling gemaakt naar de thuissituatie.
De posters met de wasbeer met alle lichaamssignalen erop is ook erg leuk om te gebruiken. Op onze zorgboerderij komen veel kinderen die van dieren houden. Hoe leuk is het dan om posters te gebruiken met daarop een leuk dier.

Janita van Silfhout

Psychomotorisch therapeut, Eck-stra begeleiding

Deze online cursus is echt met liefde en deskundigheid gemaakt. Ik heb er veel inspiratie en praktische tools uit gehaald om meer te doen dan te praten tijdens therapie met kinderen. De theoretische onderbouwing is ook goed te gebruiken in gesprek met ouders. Ik durf na deze cursus meer te spelen en te experimenteren en dat geeft energie en inzicht bij mijn cliënten en mezelf!

Kina Smit

Orthopedagoog-generalist, Praktijk Kina

De lichte twijfel die ik vooraf merkte was of de online training voor mij als collega zelfstandig gevestigd PMT-er van voldoende toegevoegde waarde zou zijn.

Ik hoopte dat ik vernieuwing en inspiratie zou kunnen vinden en wist niet of dit zou lukken en het de financiële investering waard zou zijn.

Ik heb het als een zeer waardevolle, inspirerende online training ervaren! Met name de heldere lesopbouw en de visuele ondersteuning door middel van de werkbladen en video`s hebben mij hernieuwde inzichten en inspiratie gegeven. In het contact met ouders ervaar ik de werkbladen als verhelderend en ondersteunend, ook als naslagwerk na afronding van behandeling.

De kinderen die ik vanuit mijn praktijk binnen de psychomotorische therapie in behandeling heb krijgen een nog breder repertoire van ervaringsgerichte werkvormen aangeboden. Hierdoor ontstaan er meer betekenisvolle momenten in de sessies. Sommige kinderen vragen steeds om herhaling van bepaalde bij hen aansluitende werkvormen, erg leuk om te merken hoe enthousiast er gereageerd wordt.

De voorbeelden vanuit de dierenwereld spreken tot de verbeelding en geven de kinderen veel (H)erkenning.  Op inspiratieloze momenten pak ik de video`s en werkbladen er vaak bij waardoor ik direct weer enthousiast raak en richting ervaar! 😊

Dankjewel Manon voor het delen van je creatieve gave op professioneel onderbouwde wijze!

Yfke Kuiphof

Psychomotorisch therapeut, Praktijk Grutsk

Ik wist niet precies wat te verwachten maar ik heb met veel genoegen de modules afgerond. Ik vond de training overzichtelijk en helder qua uitleg. Een mooie opbouw in de modules met een duidelijk stappenplan. De oefeningen en filmpjes zijn helder uitlgelegd en goed te volgen. Ik zou het zo in kunnen zetten in de kindercoaching en kinderyoga lessen. Heel fijn om deze manier van werken te mogen ervaren. Ik hoop van harte dat je nog meer gaat doen, want het is voor mij in ieder geval een prettige manier van ‘lastige’ onderwerpen met kinderen bespreekbaar maken maken door te doen.
Zoals jij al zegt in een van je filmpjes: enkel cognitief benaderen is toch anders dan ervaren.
Ik vond het een fijne cursus die meer dan voldoende handvatten biedt voor de professional!

Eveline Rozier

Kindercoach, kinderyogadocent, Pip Kindercoaching

Waardevolle online-training voor PMT-ers. Wat ik vooral fijn vind aan de training zijn de praktische ideeën en voorbeelden. En ook super dat er ook werkbladen bij zitten.  De uitleg is duidelijk en concreet. De online Training staat vol met oefenvormen gekoppeld aan behandeldoelen. Naast individuele doelen, zijn er ook activiteiten voor gezinnen. Manon Gervink geeft o.a. met filmpjes achtergrondinformatie over het hoe en waarom.  Van mij mochten er nog wel wat meer hoofdstukken, ik kon nog wel even doorgaan. Mooi gemaakt Manon Gervink! 

Diederique Beusink

Psychomotorisch Therapeut, werkzaam Ambiq

Heel blij met de online training van Manon Gervink ‘Leer kinderen beter omgaan met frustraties en teleurstellingen’!

Ik volgde Manon al een tijdje op LinkedIn en kwam zo in contact met haar. Ik voelde mij enthousiast bij het lezen van haar bijdragen en het zien van de filmpjes.

Manon is heel bevlogen en werkt vanuit haar hart.

De training is heel fijn om te volgen. Het is meteen (praktisch) toepasbaar en heel laagdrempelig. Je kan de verschillende onderdelen/lessen ook ‘los’ inzetten.
Een duidelijk theoretisch kader wordt geboden met veel inspirerende tools, ervaringsgerichte werkvormen en werkbladen. Voor mij heeft het meer houvast gegeven. Mijn kader is beter gevuld en ik ben meer samenhang gaan zien.

Ik kan deze training van harte aanbevelen!

Ingrid Wonnink

Coach AD(H)D en ASS , Kenniscentrum AD(H)D en ASS

Nieuwsgierig was ik naar de online training van Manon.

Om een online training aan te schaffen vond ik altijd spannend en had ik nog nooit gedaan. Ik volg Manon al een tijdje o.a. via LinkedIn en zag inspirerende werkvormen en werkbladen voorbij komen en wilde hier meer van weten. En ik heb geen spijt, want wat deelt ze ontzettend veel mooie, bruikbare werkvormen en variaties hierop.
Wat ik heel prettig vind is dat ze dit koppelt aan een theoretisch kader.

Dit geeft mij als professional de kennis en verdieping om zelf te kunnen kiezen wat ik wanneer inzet. De ijsbergtheorie is heel verhelderend. De verschillende kaarten zijn mijn favoriet net als de posters van de wasbeer. Deze eerste online training is zijn investering zeker waard!

Hennie Kuindersma

Kindercoach, Kindercoach Talent in zicht I Expert in het coachen van moeders met zonen, Praktijk 'Talent in zicht'