Speciaal voor gezinstherapeuten die werken met kinderen!

“Ontdek hoe je effectief ervaringsgericht kan werken met gezinnen zodat er verandering
kan ontstaan”

Ervaringsgerichte systeemtherapie

Ben je je bewust van de onschatbare waarde van DOEN tijdens gezinssessies met kinderen?

Steeds meer professionals beseffen dat actief bezig zijn tijdens deze sessies van cruciaal belang is.

Je hebt wellicht al verschillende boeken gelezen en cursussen gevolgd om lichaam, beweging, spel en creativiteit effectiever te integreren in je behandelingen. Misschien heb je zelf al ervaring opgedaan of enige kennis vergaard over de doeltreffendheid van creatieve en psychomotorische gezinstherapie.

Je kunt je vast nog herinneren dat je verschillende methoden en technieken hebt toegepast bij een gezin, maar het leek alsof niets echt resoneerde. Totdat je besloot tot actie over te gaan, iets dat herkenning, bewustwording en meer openheid en verbinding binnen het gezin teweegbracht.

Je zag de mogelijkheden en het effect, maar toch blijft het een uitdaging om deze technieken consequent toe te passen in je eigen gezinstherapie. Je vraagt je af:

“Hoe kan ik dit nog beter, met vol vertrouwen en met nog meer effectiviteit in mijn eigen gezinsbehandelingen integreren?”

De Gezin In Beweging (GIB) methode voorziet jou van de essentiële tools om blijvend het verschil te maken, op een actieve en doelgerichte manier.

Wat een fijne methode heeft Manon ontworpen.

Goed onderbouwde interventies, vanuit een systemische insteek, vervlochten met ervaringsgerichte oefeningen;
een prachtige combinatie.

De filmpjes maken het erg praktisch en levend, en werken enthousiasmerend.
Een waardevolle aanvulling op de veelal talige systemische interventies.

Janette Zomer

Orthopedagoog & systeemtherapeut i.o.

Een goede start betekent dat jij weet wat je NIET meer wilt doen en dat je op zoek bent naar de expertise voor wat je WEL wilt doen!?

Ben jij ook helemaal klaar met:

💫 Veel theoretische kennis hebben, maar moeite hebben om deze kennis in de praktijk toe te passen.

💫 Alleen maar praten  en daardoor de mogelijkheden van ervaringsgerichte oefeningen niet of nauwelijks benutten.

💫 Onzekerheid voelen bij het introduceren van lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen bij gezinnen, waardoor je minder voldoening haalt uit je werk.

Verlang je als betrokken therapeut naar:

✅Effectievere therapie door inzet van de juiste werkvorm op het juiste moment.

✅ Werken aan het herstel van relaties tussen ouders en kinderen, wat leidt tot verbeterde communicatie en diepere verbinding.

Alle gezinsleden een belangrijke stem geven in de behandeling, wat resulteert in meer betrokkenheid en motivatie.

De gezinsdynamiek helder en zichtbaar maken, zodat je samen met het gezin aan de kern van het probleem kunt werken.

✅Zorgen dat zowel ouders als kinderen zich comfortabel voelen, waardoor er een veilige en vertrouwde omgeving wordt gecreëerd.

✅ Je therapeutische gereedschapskist uitbreiden met effectieve, inspirerende en praktische oefeningen die je direct kunt toepassen in de praktijk. 

✅ Weten hoe je ‘ervaringsgerichte werkvormen’ effectief kunt inzetten in gezinsbehandelingen, zodat ouders en kinderen meer inzicht en grip krijgen op hun situatie.

  Als gedragswetenschapper en systeemtherapeut heb ik een rugzak vol oefeningen paraat.
  Maar….. de behoefte aan nieuwe prikkelende werkvormen en aan inspiratie blijft aanwezig. Je beantwoorde met je training mijn zoektocht naar interventies die aansluiten bij het werkelijk ervaren, iets wat naast praten voor werkelijke generalisatie zorgt.  Het was leuk om te merken dat ik bij elk van je oefeningen wel weer een gezin of partnerstel voor me zag om mee aan de slag te gaan. De uitvoer lukte ook al een aantal keren. Lekker praktisch en creatief Manon!
  Dank dat je me inspireerde, dat gun ik meer collega’ s! Dus twijfel je? Doen!!
  Marieke Droste

  Gedragswetenschapper & Systeemtherapeut

  Door te DOEN help jij gezinnen van stress, zorgen en conflicten
  naar ontspanning, plezier en emotionele verbinding.

  Het ontstaan van de GIB-methode:
  10 jaar expertise in ervaringsgerichte systeemtherapie gebundeld

  Als ervaren gezinstherapeut heb ik gezien hoeveel impact ervaringsgerichte interventies kunnen hebben. Daarom heb ik me hierin gespecialiseerd met vele opleidingen en bijscholingen.

  Met die expertise, plus 10 jaar ervaring, heb ik de GIB-methode ontwikkeld.

  Mijn missie?
  Andere therapeuten deze methode leren, zodat we samen nog meer gezinnen kunnen helpen. Ook jij kan met deze krachtige, praktische en effectieve tools direct aan de slag met gezinnen.

  Werkvormen systeemtherapie
  Inhoud online training Gezin in Beweging

  Module 1:

  Hoe diagnostische gezinstaxatie je een kapstok biedt voor verdere behandeling.

  Module 2:

  Hoe gezinsleden “vastzittende” patronen gaan herkennen en aan den lijve laten ervaren wat ze anders kunnen doen.

  Module 3:

  Hoe jij de band tussen gezinsleden kan versterken waardoor probleemgedrag vermindert.

  Module 4:

  Hoe jij ervaringsgericht kan gaan werken in de partnerrelatietherapie.

  BONUS Module 5:

  Werkvormenbibliotheek voor gezinnen

  ✅  In deze module vind je inspiratie voor ervaringsgerichte werkvormen zodat jij
  voor iedere denkbare hulpvraag een passende interventie kan doen.

  Ervaringsgerichte systeemtherapie GIB-methode

  Ervaringsgerichte systeemtherapie:
  uniek aan deze methode

  Ontdek de bewezen effectiviteit van de GIB-methode
  Met de GIB-methode heb je toegang tot een uniek samengesteld pakket interventies voor ervaringsgerichte systeemtherapie, dat direct toepasbaar is in de praktijk. De GIB-methode is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in systeemtherapie, vaktherapie en hechtingstheorieën, waardoor je verzekerd bent van een professionele en effectieve aanpak.

  Leren door te ervaren
  Door de ervaringsgerichte aanpak van de GIB-methode krijgen gezinnen de mogelijkheid om op een effectieve manier nieuwe inzichten te verkrijgen en meer controle te krijgen over hun situatie. De werkvormen in de methode zijn speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen en hierdoor een maximaal effect te bereiken. Door het toepassen van de GIB-methode kunnen gezinnen op een positieve en praktische manier werken aan hun problemen en samen groeien.

  Ervaringsgerichte systeemtherapie speciaal voor gezinnen
  De interventies in deze ervaringsgerichte systeemtherapie zijn speciaal gemaakt
  voor gezinnen waarvan 1 of meer kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar is.

  Ondanks dat ik al vaktherapeut en systeemtherapeut ben was ik nieuwsgierig naar de GIB-methode.

  De training vond ik duidelijk, overzichtelijk en gestructureerd. Ik heb het met veel plezier bekeken, echt mooi gedaan!

  Het heeft me geïnspireerd om mezelf te blijven ontwikkelen en dit prachtige vak nog meer body te gaan geven. Verschillende werkvormen zet ik nu geregeld in.

  Ik kijk uit naar de toekomstige werkvormen die gaan komen.

  Carin van de Giessen

  Systeemtherapeut & Psychomotorisch therapeut

  Ik heb de GIB-methode volledig doorlopen en ben er helemaal enthousiast over. Ik werkte al veel samen met ouders, maar deze methode biedt zoveel meer handvatten om het op een andere manier vorm te geven. Het ervaringsgerichte werken past heel goed bij mijn manier van werken, omdat het beter blijft hangen.

  In het begin vond ik het best spannend om toe te passen, omdat het een andere insteek is. Maar de Voxer-coaching met jou is goud waard. Zo konden we snel laagdrempelig sparren over wat te doen in de volgende sessies, wat mij weer vertrouwen gaf om op een ervaringsgerichte manier verder te gaan. Zo was het perfect afgestemd op het gezin. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik gemakkelijker nieuwe sessies kon ingaan. De Voxer-coaching had ik niet willen missen! Dank je wel, Manon.

  Theodora Gijsbertsen

  Deelnemer VIP gezin in beweging

  Wat jij krijgt?

  Gezin In Beweging

  • Ontdek 4 krachtige modules, boordevol waardevolle inzichten en praktische tools (T.w.v. 447,-), allemaal binnen handbereik in de prachtige online leeromgeving. Met 6 maanden lang onbeperkte toegang kun je de modules op je eigen tempo doorlopen, zonder enige haast.

  • Elke module bevat inspirerende video’s, diepgaande e-books, doeltreffende werkvormen en praktische werkbladen (T.w.v. 197,-), ontworpen om je te helpen de verworven kennis direct in de praktijk toe te passen. Maar dat is nog niet alles – gedurende de komende 4 maanden ontvang je ook automatisch alle nieuwe toevoegingen (T.w.v. 97,-), zodat je altijd up-to-date blijft.
  • 🚀 4 Maanden Directe Communicatie met mij Expert via Voxer (T.w.v. 697,-)
   Stel vragen, deel ideeën en maak jouw werk met gezinnen nog effectiever! Als VIP-deelnemer profiteer je van directe toegang tot mijn creatieve denkhoofd, boordevol ervaringsgerichte interventies en werkvormen, speciaal afgestemd op jou als therapeut en de gezinnen die je ondersteunt. Je ontvangt voortdurend nieuwe ideeën en inzichten om je werk te transformeren.

  • 📚 BONUS werkvormenbibliotheek
   Daarbovenop krijg je toegang tot de uitgebreide ‘Werkvormenbibliotheek voor Gezinnen,’ boordevol interventies uit de ervaringsgerichte systeemtherapie (T.w.v. 157,-). Hiermee heb je direct toegang tot passende interventies voor elke hulpvraag, en kun je naadloos inspelen op de specifieke behoeften van de gezinnen waarmee je werkt.

  • 💥Totale waarde € 1595,-

                                                            Investering € 497,- 

  Wat een inhoud heeft de Gezin in Beweging methode!

  Manon geeft niet alleen tips voor prachtige ervaringsoefeningen (en uitgewerkt in beeld), maar kadert alle oefeningen in een context van systeemgericht werken. Ze helpt je door tekst en beeld (waarin je zelf ziet wat de oefening is) in het begrijpen van wat er tussen personen (af)speelt, en welke beweging door ervaring kan worden ingezet.

  Geregeld kijk ik weer even in de GIB – en dan helpt de opbouw van de module. Het is alsof Manon je aan de hand neemt in stapsgewijs begrijpen van wat er in de gezinnen, tussen mensen, in relaties gebeurt. Vanuit observatie, naar hypothesevorming, toetsing, beweging creëren en versterken –> en dat allemaal ervaringsgericht.

  Voor mij als systeemtherapeut in opleiding helpt het mij enorm om naast taal de ervaring toe te kunnen voegen (in de gesprekskamer).
  Yde Stolper

  Systeemtherapeut i.o. & orthopedagoog

  De GIB cursus heeft mij de mogelijkheid geboden om op mijn eigen tempo de verschillende modules te doorlopen.

  Samen met de gezinnen ben ik uit de comfortzone gestapt en zijn we meer gaan doen en ervaren ipv blijven praten met elkaar en herhalen wat we al weten.

  De gedeelde ervaring werkt verbindend tussen de gezinsleden en geeft direct resultaat.

  De uitleg is duidelijk en door de bijgevoegde filmpjes direct toepasbaar. Vanuit systeemtheoretisch perspectief is er aandacht voor communicatie, verbinding, ervaringsgericht werken en het doorbreken van de ontstane patronen door stil te staan bij rollen en posities van de verschillende gezinsleden.
  Linda Hendrikx

  Systeemtherapeut

  Via LinkedIn kwam ik op de website van Manon en zag dat ze bezig was met het ontwikkelen van de GIB.
  Werken met gezinnen doe ik ondertussen al
  heel wat jaartjes, dus twijfelde of de training me nog wel iets zou
  opleveren.
  Maar dat de training zo fijn kan worden gevolgd op het moment
  dat het mij uitkomt, heeft me toch over te streep getrokken. En daar heb ik geen seconden spijt van gehad.

  Heldere filmpjes, theorie fijn afgewisseld met praktische werkvormen die ik gelijk kon gebruiken in de zaal. Maar soms ook andersom; wanneer een gezin mij in de zaal wat puzzelde maakte het terugkijken dat sommige puzzelstukjes wat maar hun positie schoven.

  En daarnaast is Manon eigenlijk altijd goed bereikbaar als je vragen hebt of als het in praktische zin niet goed loopt. 

  Al met al een aanrader!

  Inge Zomervrucht

  Psychomotorisch therapeut

  Omdat ik als psychosomatisch fysiotherapeut veel met kinderen werk, was ik blij met een tip van een collega over de GIB-methode van Manon.

  Vaak kom ik gezinnen tegen die ontregeld zijn geraakt door de psychosomatische klachten van het kind. Ouders zijn bijvoorbeeld te beschermend geworden of hebben onderling onenigheid over de klachten van het kind. Soms mist het kind juist weer de steun van de ouders.

  Voorheen was ik dan met de ouders in gesprek hierover, maar dan was ik de aandacht van het kind ondertussen aan het kwijtraken. De GIB-methode geeft handvatten voor al deze problemen. De stapsgewijze opbouw maakt
  het makkelijk om in toe te voegen aan de therapie.

  Ik kan het zeker aanraden voor therapeuten die met gezinnen te maken hebben. Zelf heb ik er veel aan gehad om impasses te doorbreken. Inmiddels ben ik begonnen met de volgende KIB-methode. Ook een hele leuke module.

  Raymond van der Hout

  Psychosomatisch kinderfysiotherapeut

  Ervaringsgerichte werkvormen voor in de gezinstherapie

  Meer over Manon

  Psychomotorisch therapeut en systeemtherapeut i.o.

  Als therapeut én als persoon geniet ik intens van de waardevolle verbindingen die tijdens mijn werk ontstaan met kinderen, gezinnen en andere professionals.

  Mijn fijnste werkplek is mijn eigen praktijk, waar ik vol enthousiasme kinderen en ouders help om hun verbindingen te herstellen en zo echte verandering te zien ontstaan! Dit is zo waardevol en motiverend!

  Toen ik steeds vaker vragen en opmerkingen over mijn unieke werkwijze kreeg van collega-therapeuten besefte ik dat ik daar iets mee moest doen: het is nu mijn missie om andere professionals te inspireren, helpen en enthousiast te maken om ook ervarings- en lichaamsgericht te gaan werken.

  Het uiteindelijk doel:
  Beweging brengen bij kinderen en gezinnen die zijn vastgelopen. Door ervaringsgericht te werken, komt er meer ruimte voor plezier, verbinding en ontspanning.

  Het eindresultaat? Dat ieder kind en gezin weer verbinding ervaart met zichzelf en de ander!

  De GIB-cursus is laagdrempelig en praktisch. De casuïstieken zijn herkenbaar en de oefeningen zeer bruikbaar.

  Het nodigt uit om onmiddellijk aan de slag te gaan met dat wat je aan gerijkt krijgt, heerlijk!!

  Tijdens het volgen van de e-learning is het eenvoudig koppelingen naar voorbeelden uit je eigen praktijk te maken.

  Eenmaal aan de slag met gezinnen  was het prachtig om te ervaren en te zien dat er vrijwel direct effect is, mn als het gaat over maken van contact en voelen van verbinding.

  Het grootste effect is toch wel het plezier dat ik gezinsleden met elkaar zag hebben en de energie die dat opleverde, bij hen en bij mij. Ook bij een volgende afspraak komen gezinnen enthousiaster binnen, benieuwd naar wat komen gaat.

  Het overgrote deel van de werkvormen zijn juist ook in een kleinere ruimte uitvoerbaar, ideaal! Prettig is dat je de cursus in je eigen tempo kunt volgen en nog eens terug kan naar voorgaande modules. De downloads met theorie en werkvormen zijn een kadotje. Dankjewel Manon!

   
  Marloes Gellevij

  Systeemtherapeut & orthopedagoog

  Na deelname aan de Kind in Beweging wilde ik graag verder met de Gezin in Beweging methode.

  Jouw werkwijze en visie helpen mij enorm tijdens mijn sessies met
  gezinnen.

  Het is zo’n prachtige manier om een gezin in beweging te laten komen op
  vele gebieden en zich te openen voor elkaar.

  De trainingen zijn helder, overzichtelijk, vrolijk en vol informatie op een kort en bondige manier, ondersteund door mooie filmpjes.
  De opbouw van de modules is heel goed gedaan. De werkvormen hebben duidelijke doelen, die goed toepasbaar zijn.

  De communicatie met jou via de mail is heel persoonlijk en menselijk.
  Dat maakt het laagdrempelig om hulp te vragen. Echt superfijn!

  Ik blijf je volgen, Manon. Ik ga na deze training weer door naar een
  volgende, want je aanbod is rijk en zeer toepasbaar. Dank je wel voor het delen van je kennis en vaardigheden.
  Want juist op deze manier, helpen we veel gezinnen weer gelukkig te zijn.

  Anneke Stans

  Kindercoach

  Veelgestelde vragen

  Wat betekent de naam GIB?

  GIB is de afkorting van Gezin In Beweging.

  Het doel van de training is dat gezinnen weer in beweging komen door lichaams- bewegings, spel en creatieve activiteiten in te zetten in de gezinsbehandelingen. Daarnaast staat het ook voor de beweging die nodig is om te komen tot verandering.

  Voor wie is de online training geschikt?

  Deze online training is geschikt voor professionals die de therapeutische relatie als basis zien van de therapie. 

  Deze training is geschikt voor professionals die werken met gezinnen waar kinderen (tot 12 jaar) bij betrokken zijn zoals: vaktherapeuten, systeemtherapeuten, systeemtherapeutisch werkers, kindercoaches, psychologen, orthopedagogen en psychologen met minimaal HBO denk- en werkniveau.

  Wat is de leeftijd van de kinderen in het gezin?

  Deze training is ontwikkelt voor professionals die werken met gezinnen. De kinderen zijn tussen de 4 – 12 jaar of tenminste 1 van de kinderen.

  Hoelang is de training beschikbaar?

  Deze training Gezin in Beweging methode is beschikbaar voor een periode van 4 maanden, maar dat betekent niet dat je je moet haasten. Omdat de training online is, kun je het in je eigen tijd en tempo doen en heb je meer dan voldoende tijd. Bovendien, omdat het online is, kun je de lessen herhalen en opnieuw bekijken zo vaak als je wilt, vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit maakt de training niet alleen handig en toegankelijk, maar ook zeer flexibel.

  Doe je mee met de Gezin in Beweging VIP dan heb je 12 maanden toegang tot de online academie. 

  Is deze training geaccrediteerd?

  De training is geaccrediteerd door het register vaktherapie. 

  Hoe komt het dat de training niet duurder is?

  Mijn doel is om zoveel mogelijk professionals te helpen ervaringsgerichte interventies in te zetten bij gezinnen. Ik heb veel positieve reacties gekregen van professionals over de ervarinsgsgerichte tools en werkvormen en ik wil graag dat steeds meer therapeuten en dus gezinnen hiervan kunnen profiteren.
  Bovendien blijft de training voortdurend in ontwikkeling en kan ik met deze bijdrage de training blijven verbeteren.

  Hoeveel uur ben ik kwijt aan de training?

  In totaal ben je 8 – 16 uur bezig met de online training. Je kan dit in je eigen tijd en tempo doen.

  Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

  Stuur mij gerust een mail: 
  info@manongervink.nl