Voor therapeuten die lichaamsgericht werken met kinderen!

Ontdek hoe je kinderen kunt helpen stress en emoties te reguleren door
lichaamsgerichte oefeningen

Ervaringsgerichte systeemtherapie

Enthousiast over de Polyvagaal theorie en de Window of tolerance?

Als therapeut wil jij dieper ingaan op de oorzaken achter ‘probleemgedrag’ van kinderen. Je hebt gemerkt dat stress of trauma vaak de kern is van deze problemen en dat praten alleen niet altijd genoeg is. Je zoekt naar manieren om beweging, creativiteit en lichaamsgerichte activiteiten praktisch te integreren, vooral als het gaat om de Polyvagaal theorie en de Window of Tolerance.

Je vraagt je af:

“Hoe kan ik dit nog beter, met vol vertrouwen en met nog meer effectiviteit in mijn werk met kinderen integreren?”

Vergroten lichaamsbewustzijn

 Met de Module Lichaamsbewustzijn van de KIB-methode krijg je effectieve therapeutische tools waarmee je deze kennis niet alleen begrijpt, maar ook praktisch kunt toepassen. Zo kun je kinderen helpen zich veilig te voelen in hun lichaam, en dat met vol vertrouwen en maximale effectiviteit.

Zo bijzonder hoe jij een complexe theorie met eenvoudige, praktische oefeningen tot leven laat komen. Ik word zo blij van deze sprankelende ideeën!

Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in lichaamsgericht werken. Ik heb een jaaropleiding lichaamsgericht werken bij hechting en trauma gevolgd, en toch heb jij me met nieuwe inzichten en invalshoeken vanuit de module echt kunnen inspireren.

Ik heb het bij meerdere behandelingen kunnen toepassen. Als onderdeel van een traumabehandeling maar ook als onderdeel in de emotie / boosheidsregulatie. Het is prachtig om te zien wat er dan gebeurt en welk effect het heeft. Ik ken alle theorieën, maar toch is de manier waarop jij het uitlegt en de simpelheid waarmee je het direct kunt toepassen in de praktijk geweldig! 

Ik had het nog niet zo praktisch kunnen toepassen en ben nieuwsgierig naar meer.
Het was de investering absoluut waard. 

Erica Eindhoven

Systeemtherapeut

Van Spanning naar Ontspanning: Lichaamsbewustzijn voor Kinderen

 Wil jij niet meer:

💫 Belangrijke signalen van het lichaam overslaan door te veel te focussen op verbale communicatie.

💫 Alleen maar praten  en daardoor de mogelijkheden van ervaringsgerichte oefeningen niet of nauwelijks benutten.

💫 Onzekerheid voelen bij het toepassen van lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen bij kinderen, waardoor je het minder doet.

Verlang je als betrokken therapeut naar:

✨ Kinderen helder uitleggen hoe hun lichaam reageert op stress, in begrijpelijke taal.

✨ Kinderen begeleiden naar meer aanwezig zijn in hun lichaam, zodat ze beter omgaan met uitdagingen.

✨ Vertrouwen ontwikkelen in jezelf bij het aanbieden van lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen aan kinderen.

✨Therapeutische tools om kinderen actief verschillende arousaltoestanden  te laten ervaren, zoals vechten, vluchten en bevriezen.

✨ Effectieve tools inzetten om kinderen bewuster te laten worden van hun fysieke sensaties, zodat ze zich veilig voelen en een positieve relatie met zichzelf opbouwen.

✨ Een therapeutische gereedschapskist vol met creatieve- en lichaamsgerichte werkvormen, om kinderen op een speelse en betekenisvolle manier te ondersteunen bij stress en gevoelens.

Betekenisvolle kinderillustraties integreren in behandelingen, die de verbeeldingskracht van kinderen stimuleren en helpen op een dieper niveau in contact te komen met hun lichaam en emoties.

Als professional heb jij de kans om het verschil te maken voor kinderen die stress of traumatische ervaringen hebben meegemaakt.
Door te gaan DOEN en ERVAREN met behulp van deze ervaringsgerichte tools in de online training zorg jij ervoor dat je interventies ECHT van betekenis zijn voor kinderen!

  Deze module lichaamsbewustzijn heb ik als zeer waardevol ervaren. Naast dat lichaamsbewustzijn erg belangrijk is om je lichaam te kunnen bewonen en je er in thuis (veilig) te voelen, vormt het ook de basis voor het leren herkennen en uiten van emoties. Ik vind het dan ook erg fijn dat er in deze module zoveel aandacht is voor het lichaamsbewustzijn.

  Manon legt informatie over lichaamsbewustzijn, de window of tolerance e.d. zo uit dat het voor iedereen begrijpbaar en toepasbaar is. Wanneer ik iets duidelijk uit wil leggen aan ouders (en kinderen), dan pak ik graag weer even de filmpjes en uitleg van Manon erbij, ondersteund met de werkbladen.

  De kinderen vinden de wasbeer op de werkbladen erg leuk en wanneer ze het bij zichzelf soms nog wat spannend of lastig vinden om lichaamssignalen te erkennen of verwoorden, dan lukt het ze vaak wel via de wasbeer. Verder vind ik de werkvormen erg leuk, waarbij Manon veel extra suggesties biedt. Het biedt mij weer nieuwe inspiratie om verder op voort te borduren in de zaal.

  Wilma Jeremiasse

  Psychomotorisch Kindertherapeut

   

  “Als kinderen leren hoe hun lichaam werkt en hoe ze ermee kunnen communiceren, geven we hen de vaardigheden die ze nodig hebben om hun hele leven gezond en gelukkig te blijven.”
  ~Kathy Flaminio

  De Groei van de Module Lichaamsbewustzijn:
  Tien Jaar Expertise in Lichaamsgerichte Kindertherapie Samengebracht

  Als een ervaren kindertherapeut heb ik de kracht van creatieve, bewegings- en lichaamsgerichte interventies in de behandeling van kinderen uitgebreid ervaren. Mijn specialisatie op dit gebied is gevormd door diverse opleidingen en bijscholingen gedurende de afgelopen 10 jaar.

  Met deze expertise en mijn ervaring heb ik de module lichaamsbewustzijn (onderdeel KIB-methode) ontwikkeld. Mijn doel is om andere therapeuten deze waardevolle methode bij te brengen, waardoor we samen nog meer kinderen kunnen ondersteunen. Jij kunt meteen aan de slag met deze krachtige, praktische, en effectieve tools om het verschil te maken in het leven van kinderen.

  Werkvormen systeemtherapie
  Ervaringsgerichte systeemtherapie GIB-methode

  Lichaamsbewustzijn vergroten
  Uniek aan deze module: 

  Werkvormen voor het vergroten lichaamsbewustzijn
  De methode is gericht op professionals die werken met kinderen en is speciaal samengesteld om het lichaamsbewustzijn bij kinderen te vergroten. De polyvagaaltheorie en window of tolerance vormen het theoretische raamwerk van deze module. Je staat kort stil bij deze concepten, maar zal vooral praktische vaardigheden aangeboden krijgen zodat je ze effectief kan toe passen in de therapeutische praktijk, ondersteund door prachtige aansprekende kinderillustraties.

  Leren door te ervaren
  De ervaringsgerichte werkvormen sluiten volledig aan op de belevingswereld van de kinderen waar jij mee werkt. Beweging, creatief bezig zijn en spelen zijn de belangrijkste kenmerken. Hierdoor zijn de werkvormen bijzonder effectief, omdat de kinderen echt leren door zelf te ervaren!

  Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
  De werkvormen, werkboeken en kinderillustraties zijn speciaal gemaakt voor kinderen in deze leeftijd. Daarnaast is er veel aandacht voor het actief betrekken van de ouders bij de behandeling, zodat er ook thuis vooruitgang geboekt kan worden!

  Met heel veel plezier volg ik je cursus . Precies dat wat ik nodig had om een mooie rode draad te creëren voor het opbouwen van oefeningen .

  Daar zat voor mij nog een groot hiaat aangezien mijn creatieve brein nog een boost mag krijgen .
  Het geeft me nieuwe ideeën en een berg
  energie .

  Janet Hees

  Fysiotherapeut en holistisch kindertherapeut

  Wat jij krijgt?

  Unieke Module:

  • Ontdek 5 krachtige lessen, boordevol waardevolle inzichten en praktische tools (t.w.v. €197), allemaal binnen handbereik in de prachtige online leeromgeving. Met 6 maanden lang onbeperkte toegang kun je de modules op je eigen tempo doorlopen, zonder enige haast.

  • Elke module bevat inspirerende video’s, diepgaande e-books, doeltreffende werkvormen en praktische werkbladen ontworpen om je te helpen de verworven kennis direct in de praktijk toe te passen.
  • Enorm veel werkvormen zodat je precies weet welke werkvorm je kan inzetten om het lichaamsbewustzijn van kinderen te verbeteren waardoor ze grip krijgen op spanningen, gevoelens en het zelfvertrouwen zal toenemen (t.w.v. €97). Zo heb jij altijd inspiratie als professional!

  • 📚 Unieke werkbladen waardoor jij als professional zowel kind als ouder makkelijk psycho-educatie geeft! (t.w.v. 129)

  • 💥Totale waarde €421
                                                                                                   🔥Tijdelijke investering:

    

                                                         €97 (incl. btw)

  Lichaamsbewustzijn helpt kinderen om zich beter te concentreren, te ontspannen en zichzelf te reguleren.”
  ~ Dan Siegel

  Ervaringsgerichte werkvormen voor in de gezinstherapie

  Meer over Manon

  Psychomotorisch therapeut en systeemtherapeut i.o.

  Als therapeut én als persoon geniet ik intens van de waardevolle verbindingen die tijdens mijn werk ontstaan met kinderen, gezinnen en andere professionals.

  Mijn fijnste werkplek is mijn eigen praktijk, waar ik vol enthousiasme kinderen en ouders help om hun verbindingen te herstellen en zo echte verandering te zien ontstaan! Dit is zo waardevol en motiverend!

  Toen ik steeds vaker vragen en opmerkingen over mijn unieke werkwijze kreeg van collega-therapeuten besefte ik dat ik daar iets mee moest doen: het is nu mijn missie om andere professionals te inspireren, helpen en enthousiast te maken om ook ervarings- en lichaamsgericht te gaan werken.

  Het uiteindelijk doel:
  Beweging brengen bij kinderen en gezinnen die zijn vastgelopen. Door ervaringsgericht te werken, komt er meer ruimte voor plezier, verbinding en ontspanning.

  Het eindresultaat? Dat ieder kind en gezin weer verbinding ervaart met zichzelf en de ander!

  Super enthousiast werd ik toen ik de online filmpjes zag op fb van Manon!

  Ik heb meegedaan aan de challenge Kind in beweging en daarna ben ik gelijk verder gegaan met de online training.
  Als zelfstandige met een Kinderpraktijk voor ambulant begeleiding en Remedial teaching krijg je met de online training meer werkvormen en mogelijkheden om met kinderen te werken.

  Ik vind dat Manon een mooi balans heeft tussen theorie en praktijk. Ze gebruikt afwisselende werkvormen met leuke werkbladen en ondersteunt de online training met heldere en inzichtelijke video’s.
  Ik blijf iedere keer wanneer ik een stukje training op nieuw bekijk, nieuwe dingen ontdekken en leren die ik kan toepassen.

  Tineke Willekes

  Ambulant begeleider en Remedial teacher

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is de online training geschikt?

  Deze online training is geschikt voor professionals die de therapeutische relatie als basis zien van de therapie. 

  Deze training is geschikt voor professionals die werken met kinderen zoals: vaktherapeuten, kindercoaches, psychologen, orthopedagogen en IB-ers met minimaal HBO denk- en werkniveau.

  Hoelang is de training beschikbaar?

  Deze training is beschikbaar voor een periode van 4 maanden, maar dat betekent niet dat je je moet haasten. Omdat de training online is, kun je het in je eigen tijd en tempo doen en heb je voldoende tijd om de inhoud te verkennen en te oefenen. Bovendien, omdat het online is, kun je de lessen herhalen en opnieuw bekijken zo vaak als je wilt, vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit maakt de training niet alleen handig en toegankelijk, maar ook zeer flexibel.

  Hoe komt het dat de training zo goedkoop is?

  De online training is zo goedkoop omdat mijn doel is om zoveel mogelijk professionals te helpen deze effectieve werkvormen in te zetten bij kinderen. Ik heb veel positieve reacties gekregen van professionals over de werkvormen en ik wil graag dat steeds meer kinderen hiervan kunnen profiteren. Bovendien blijft de training nog in ontwikkeling en kan ik met deze kleine bijdrage de training blijven verbeteren.

  Is deze training de complete KIB-methode?

  De module lichaamsbewustzijn is een waardevolle module van de complete ‘KIB-methode’. Het richt zich specifiek op het vergroten van het lichaamsbewustzijn bij kinderen en biedt praktische en inspirerende werkvormen die direct toepasbaar zijn in de therapeutische praktijk. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de KIB-methode en je vaardigheden als therapeut verder te ontwikkelen.”

  Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

  Stuur mij gerust een mail: 
  info@manongervink.nl